Burger på brygga: Burger Joint serverer sjeldne råvarer til hamburgerne, men gode er de.   Foto :Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Burger på brygga: Burger Joint serverer sjeldne råvarer til hamburgerne, men gode er de. Foto :Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Dyrt, men deilig

En hamburger kan være så mye, mye mer enn McDonalds og Burger King. Og så mye, mye dyrere.

- Burger is the new black.

Fredag slo det bastant fast, og det er vanskelig å argumentere mot at den høyt elskede, men også dypt foraktede retten, er noe av det hippeste du kan spise i Oslo akkurat nå. Men selv om slektskapet til de amerikanske, fabrikkaktige serveringsstedene er åpenbare, er det vesentlige ting som skiller den nye generasjonen av burgersjapper, unnskyld, restauranter, fra sine høylytte og dominerende slektninger.

«Please note that all our burgers are freshly made in our own kitchen, with the best ingrediens possible», leste Fredag høyt fra menyen til Burger Joint, den nyeste av sitt slag i hovedstaden. Den ligger i et trangt kjellerlokale på Aker Brygge, med plass til en håndfull eller to spisegjester. Dette er ikke et sted man tilbringer timesvis, her er det inn og spise og ut igjen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn