Dyrt og deilig

Haga Restaurant: Mat, natur og arkitektur samlet i en estetisk nytelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– VAKRERE KAN DET ikke bli, sa Robinson.

Gjennom de store glassvinduene i arkitekt Kari Nissen Brodtkorbs utsøkt luftige og lekre interiør i Haga Restaurant: Den yppige skogen i nesten uberørt natur, når en ser bort fra golfbanen et par hundre meter bortenfor.

Innendørs delikat og lyst. Bordene dekket i hvitt med hvite roser som dekorasjoner. Kelnere, alltid tilstedeværende, men aldri påtrengende.

– Vi kan ikke ønske oss mer i denne skjønne høstkvelden, og hvis maten er like god som da vi var her for snaue to år siden, da med vintermørke og snø som kappe rundt restauranten, er alt fullkomment, tilføyde Fredag.

HAGA, SOM DRIVES AV verdensmester i kokkekunst, Terje Ness, med Michelin-stjerne i bagasjen, har ingen à la carte meny, men skiftende meny fra dag til dag, varierende fra tre til sju retter, fra 495 til 855 kroner.

– Jeg vil ha sju retter, slo Fredag fast, men Robinson landet på fem, før restauranten bød på lekker aperitiff med blant annet forfriskende appelsin- og gulrotsuppe og kamtsjatkakrabbe med kelnerens vinvalg kvelden igjennom; 1996 Sancerre Chavignol «La Grande Côte» (kr 775).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer