Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Dyslektikeren Ola (52) havnet i spesialklasse, Einar (38) var spilleavhengig, og Inger Ellen (56) ble mamma som 14-åring.

Møt de steinrike skoletaperne.

OPPRØRSK: På 1970-tallet nådde punken Norge. Halvt liggende foran, Ola Braanaas, bassisten i det bergensbaserte bandet Klegg. At han skulle slå seg opp som laksekonge, kom kanskje overraskende på de fleste. Foto: Privat
OPPRØRSK: På 1970-tallet nådde punken Norge. Halvt liggende foran, Ola Braanaas, bassisten i det bergensbaserte bandet Klegg. At han skulle slå seg opp som laksekonge, kom kanskje overraskende på de fleste. Foto: Privat Vis mer

MAGASINET (Dagbladet): - I 2. klasse ble jeg tatt ut av klasserommet og plassert i et bomberom. Der fikk jeg ekstraundervisning i norsk, sittende alene med en lærer. Spesialundervisningen fortsatte ut ungdomsskolen. Jeg husker jeg syntes det var litt trist, sier Ola Braanaas (52).

Sogn og Fjordanes eneste milliardær manøvrerer båten i kjent farvann på vei mot sin lille private holme Svinøya, helt ytterst i Sognefjorden.

Blant to tusen holmer og skjær, innenfor de frådende brenningene i vest, ligger Braanaas' lakserike. Fra en holme styrer Braanaas sitt lakseimperium Firda Seafood med 150 ansatte og en årlig omsetning på 600 millioner kroner. Bladet Kapital mener Braanaas er god for halvannen milliard kroner, og rangerer ham som landets 155. rikeste.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?