SAMARBEIDSEVNE: Squash er saftig og omgjengelig, og tar opp masse god smak fra omgivelsene i ulike matretter. Foto: Maria Fors Östberg
SAMARBEIDSEVNE: Squash er saftig og omgjengelig, og tar opp masse god smak fra omgivelsene i ulike matretter. Foto: Maria Fors ÖstbergVis mer

Egendyrkede squash får en mye mer konsentrert smak. Slik gjør du det

Den grønne kjempen er en saftig og omgjengelig kameleon, som tar opp masse god smak fra omgivelsene rundt seg i ulike matretter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Min mamma dyrket mengder av squash. Eller kanskje hun egentlig ikke sådde så veldig mange frø, men squash er squash: det blir store mengder likevel.

Squash vokser til kjempestore planter, som – hvis de får næring nok – bærer mye frukt. Det er enkelt og moro å dyrke squash. Fruktene blir også veldig store, hvis du ikke plukker dem tidlig . Det bør du forresten gjøre: spis squashen før de blir for store, da smaker de best.

«Jeg er en snill kjempe!» roper Roalds Dahls Store Vennlige Kjempe i barneboka SVK. Det er squash også: snill og mild på smak.

Selv om du vil oppleve at egendyrkede, ikke for store squash fra egen hage har en mye dypere og mer konsentrert smak enn import-squashen i butikken.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn