Egg Benedict

4 porsjoner.

Ca. 20 minutter

Posjerte egg:

4 egg

3-4 ss eddik

1 ts salt

ca. 1 l vann

100 g spinat

litt smør

1 båt hvitløk

salt

pepper

4 skiver brød

4 skiver røkt kalkunpålegg

Hollandaisesaus:

2 eggeplommer

75 g smeltet smør

1 ss sitronsaft

salt

pepper

• Kok opp vann og tilsett eddik og salt. Knekk eggene i en kopp. Rør om i vannet med tresleiv til det dannes en «syklon» i midten. Ha i eggene og ta kjelen av platen. La eggene ligge i vannet i 3-4 minutter. Ta opp eggene med en hullsleiv og legg dem på et kjøkkenpapir.Smelt smøret til sausen. Ha eggeplommene i en stålbolle. Tilsett sitronsaft og litt salt. Visp eggeplommene over en kjele med varmt vann og spe forsiktig med det smeltede smøret. Smak til med salt og pepper.

Skyll spinaten godt. Surr den raskt i ei stekepanne i litt smør. Vend rundt spinaten med en hvitløkbåt på en gaffel. Smak til med salt, pepper.

Ha kalkunpålegg på brødskivene. Fordel spinaten over og legg på de posjerte eggene. Hell over sausen.