Egg florentine

Ca. 30 minutter, 4 personer.

500 g ferdigrenset spinat

1 ss smør

4 ss kremfløte

1 knivsodd nyrevet muskatnøtt.

Ostesaus:
1 ss smør

1 ss hvetemel

3 dl melk

100 g revet ost

1 ss revet parmesan

1 knivsodd muskatnøtt

salt og kvernet pepper

4 kjøleskapskalde egg

I stekeovn ved 200 °C• Slik gjør du:

La spinaten surre i smør til den så vidt faller sammen. Tilsett fløte og muskatnøtt og ha spinaten i små ildfaste former.

Smelt smør til ostesaus. Ha i hvetemel og spe med melken. La sausen småkoke et par minutter. Tilsett ost og smak til med muskat, salt og pepper.

Posjer eggene. Kok opp vann, 3-4 ss eddik og litt salt. Knekk ett egg om gangen i en kopp og hell egget i det kokende vannet. Ta kjelen av platen og la eggene ligge i vannet ca. 3 minutter. Ta opp eggene med hullsleiv, tørk dem på kjøkkenpapir og legg dem oppå spinaten. Hell over ostesausen. Sett formene i ovnen ca. 10 minutter til retten har fått gyllen overflate.