Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Egg til frokost

Ca. 5 minutter pr. pers.

Unn deg et egg til frokost i morgen. Da er det verdens eggdag. Egg spises over hele verden av alle folkeslag i fattige som i rike land. Frokostegget og et rolig måltid gir en god motvekt til stress og mas.

Husk å ta egget ut av kjøleskapet i kveld. Egg oppbevares best kjølig over litt tid, men kan gjerne oppbevares i romtemperatur for noen dager. Romtempererte egg sprekker ikke så lett når de kokes.Egg som er romtempererte legges i vannet når det koker. Skru ned plata for å unngå at det fosskoker. Da kan eggehviten bli hard og fast. Ta tida fra eggene legges i vannet. Egg som tas rett ut av kjøleskapet, bør legges i kaldt vann. Beregn da koketida fra vannet begynner å koke.

Koketider:

Bløtkokt: 3-6 minutter

«Smilende»: 6-8 minutter

Hardkokt: 8-10 minutter

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media