Eirik havnet i en opphetet konfrontasjon med en ape

Selv om vi utvilsomt er i slekt, er apekatter ikke små, morsomme, menneskeliknende vesener.

MAKAKE: Ifølge internett har makaker «mange menneskelignende egenskaper som gjør dem svært underholdende å observere». At de ikke er så morsomme å krangle med, visste ikke Eirik. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
MAKAKE: Ifølge internett har makaker «mange menneskelignende egenskaper som gjør dem svært underholdende å observere». At de ikke er så morsomme å krangle med, visste ikke Eirik. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Som liten drømte jeg ikke om å få hund, katt, hamster eller marsvin. Nei, jeg ville ha en apekatt! En sånn søt, liten en som Pippi Langstrømpe hadde. Men jeg fikk det aldri. Heldigvis.

Makaker er en fellesbetegnelse på en type apekatter som lever i subtropiske og tropiske strøk, fra Nord-Afrika til Indonesia. Da jeg flyttet inn i mitt midlertidige, vestvendte hjem i en skråning over Andamanhavet helt sør i Thailand tidligere i vinter, ble disse mine nærmeste naboer. Ja, så nære at jeg vi i perioder delte uteplass, balkong og svømmebasseng.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer