Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Eirik havnet i en opphetet konfrontasjon med en ape

Selv om vi utvilsomt er i slekt, er apekatter ikke små, morsomme, menneskeliknende vesener.

MAKAKE: Ifølge internett har makaker «mange menneskelignende egenskaper som gjør dem svært underholdende å observere». At de ikke er så morsomme å krangle med, visste ikke Eirik. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
MAKAKE: Ifølge internett har makaker «mange menneskelignende egenskaper som gjør dem svært underholdende å observere». At de ikke er så morsomme å krangle med, visste ikke Eirik. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Som liten drømte jeg ikke om å få hund, katt, hamster eller marsvin. Nei, jeg ville ha en apekatt! En sånn søt, liten en som Pippi Langstrømpe hadde. Men jeg fikk det aldri. Heldigvis.

Makaker er en fellesbetegnelse på en type apekatter som lever i subtropiske og tropiske strøk, fra Nord-Afrika til Indonesia. Da jeg flyttet inn i mitt midlertidige, vestvendte hjem i en skråning over Andamanhavet helt sør i Thailand tidligere i vinter, ble disse mine nærmeste naboer. Ja, så nære at jeg vi i perioder delte uteplass, balkong og svømmebasseng.

Jeg gjorde et kjapt Googlesøk, og kunne lese at disse apekattene er «intelligente, lærenemme, nysgjerrige og morsomme». Og at de har «mange menneskelignende egenskaper som gjør dem svært underholdende å observere».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?