Du leser nå Dagbladet Pluss

Eirik Jensens hemmelige liv som politimann: Opprivende konflikter, krangler med sjefer og omdiskuterte metoder

Eirik Jensen (59) leverte store saker, men var kontroversiell og ble mot sin vilje satt på sidelinja i Oslo-politiet.

TILTALT: Eirik Jensen har jobbet i politiet i hele sitt yrkesliv. 9. januar må han selv møte som tiltalt i retten. Bildet er tatt i en annen sammenheng tidligere i år.
TILTALT: Eirik Jensen har jobbet i politiet i hele sitt yrkesliv. 9. januar må han selv møte som tiltalt i retten. Bildet er tatt i en annen sammenheng tidligere i år.Vis mer

Et hemmelig møte. 10. desember 2013, kl. 10.00, går Gjermund Cappelen (47) ut av villaen sin på Bekkestua i Bærum. Han åpner bagasjerommet på en svart BMW 760, tar med seg en dokumentmappe, og går mot sin andre bil, en BMW X3. Han setter seg inn og kjører i retning E18 og Oslo sentrum. Han har en avtale. Det han ikke vet, er at politiets spesialtrente spanere har fulgt ham i flere dager, og at de nå ligger på hjul.

Politiet i Asker og Bærum har i flere år mistenkt investoren for storstilt hasjsmugling, men aldri fått has på ham. I det skjulte har de derfor satt i gang «Operasjon Silence», en etterforskning bare et lite antall tjenestemenn kjenner til.

Cappelens BMW kjører inn i Grønlandsleiret. Han stopper utenfor en Kiwi-butikk. Rett før kl. 10.30 går en mann ut av døra ved siden av butikken. Han går mot bilen og setter seg inn. Spanerne kjenner ham igjen med en gang. Det er Eirik Jensen. En levende legende i norsk politi. Nå sitter han i passasjersetet til den antatte hovedmannen i en av Norges-historiens største hasjsaker – på en kort kjøretur i sentrum.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UT ÅRET*

KUN I SEPTEMBER

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP UT ÅRET*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UT ÅRET* 100 kr ut året. 0,83 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr for 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr for 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6 mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris uke etter tilbudsperioden (55,-/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.