+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Eks-statsråden Guri Ingebrigtsen har uhelbredelig kreft

Mens hun selv kjempet for livet i ei sykeseng, kjempet datteren for livet på Utøya. For tidligere statsråd Guri Ingebrigtsen slipper 22. juli 2011 aldri taket.

NÅR TIDA STÅR STILLE: Kreftsyke Guri Ingebrigtsen har vært tett på liv og død. Den tidligere sosialministeren lever med kreftsykdommen, og med etterdønningene av det som skjedde på Utøya. – Jeg lever her og nå, for de små øyeblikkene. Det har alt dette lært meg, sier hun.
NÅR TIDA STÅR STILLE: Kreftsyke Guri Ingebrigtsen har vært tett på liv og død. Den tidligere sosialministeren lever med kreftsykdommen, og med etterdønningene av det som skjedde på Utøya. – Jeg lever her og nå, for de små øyeblikkene. Det har alt dette lært meg, sier hun.Vis mer

Hun ligger svøpt i hvitt. Guri Ingebrigtsen blunker, fortsatt i ørska etter narkosen. Ledningene stikker fram under dyna, de er overalt. En monitor overvåker hjerteslagene, et svart bånd strammer seg jevnlig rundt den ene armen for å kontrollere blodtrykket. I drøyt åtte timer har kirurgene skåret vekk de hissige kreftcellene som klamret seg fast i tarmer og magesekk, i blodårer og bløtvev, de ble ikke ferdig før seint i går kveld. Legene har gjort det de kan, nå er resten opp "til Guri. Er hun sterk nok til å reise seg igjen? Til å overleve?

Samtidig, på ei hjerteformet øy, 175 mil unna, har en terrorist i falsk politiuniform gått i land, etter først å ha detonert en dødelig bombe i Regjeringskvartalet i Oslo. Han har ett mål for øye: å drepe flest mulig av ungdommene som er samlet til AUF-leir på Utøya. Dattera til Guri Ingebrigtsen er en av dem, snart løper hun for livet, gjennom kratt, langs stier, barbeint over spisse småsteiner. Hjertet dunker. Dødsmørket har falt ned over øya, svøpt den i blod og fortvilelse. Fra sykesenga i Tromsø hører Guri Ingebrigtsen noen snakke om det forferdelige som skjer i Oslo. Og om at det er meldt om skyting på Utøya. «Herregud. Helene er på Utøya», tenker hun. Narkoserusen sitter fortsatt i kroppen, men nå roper hun så høyt stemmen bærer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.