DØMT FOR DRAP: Costa Concordia-kaptein Francesco Schettino ble stemplet som kujon og dømt til 16 års fengsel etter det dramatiske forliset utenfor kysten av Toscana. Nå setter han sin lit til en rettferdig behandling av ankesaken i Høyesterett. Foto: Heidi Molstad Andresen
DØMT FOR DRAP: Costa Concordia-kaptein Francesco Schettino ble stemplet som kujon og dømt til 16 års fengsel etter det dramatiske forliset utenfor kysten av Toscana. Nå setter han sin lit til en rettferdig behandling av ankesaken i Høyesterett. Foto: Heidi Molstad AndresenVis mer

Eksklusivt i Dagbladet: Den forhatte Costa Concordia-kapteinen snakker ut. - Noe i meg døde den natta

Han ble stemplet som feigingen som stakk av og etterlot passasjerene sine i døden. I dette svært eksklusive intervjuet forteller Francesco Schettinos om hva som skjedde den januarnatta i 2012 da 32 passasjerer døde.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

CRUISESKIPET «COSTA CONCORDIA» har havarert. En hel verden følger dramaet på nyhetene. Utskriften av radiosamtalene mellom kaptein Francesco Schettino og Gregori de Falco fra kystvakta i Livorno den fatale januarkvelden i 2012, går verden rundt. De Falco blir folkehelt over natta, mens Schettino fra da av stort sett omtaltes som «Kaptein Kujon»:

Francesco Schettino: Akkurat nå er skipet kantret.

De Falco: Jeg forstår. Men hør her. Det er folk som kommer ned stigen fra baugen. Dra tilbake motsatt vei, kom deg tilbake på skipet og fortell meg hvor mange folk som er om bord. Forstått? Fortell meg om det er barn, kvinner og hva slags hjelp de trenger. Og fortell meg nøyaktig antall i hver av disse kategoriene.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn