Du leser nå Dagbladet Pluss

Eksperter advarer: Norske piloter behandles for rusavhengighet

Alkohol, amfetamin og beroligende piller.

TRØTTHET OGSÅ EN RISIKO: - Massiv forskning fra NASA om trøtthet i forbindelse med sikkerhetsrelaterte yrker, viser at risikoen for en ulykke øker med 100 prosent mellom 8 og 12 timer i cockpit, sier Yngve Carlsen i SAS. Han har vært pilot i 35 år. Foto: Illustrasjonsbilde
TRØTTHET OGSÅ EN RISIKO: - Massiv forskning fra NASA om trøtthet i forbindelse med sikkerhetsrelaterte yrker, viser at risikoen for en ulykke øker med 100 prosent mellom 8 og 12 timer i cockpit, sier Yngve Carlsen i SAS. Han har vært pilot i 35 år. Foto: IllustrasjonsbildeVis mer

Rusproblemer finnes innen alle yrkesgrupper - også de som har ansvaret for andres sikkerhet: Kirurger. Lastebilsjåfører. Ambulansesjåfører. Og piloter.

- Vi har 2-3 norske piloter inne til rusbehandling hvert år, sier Tobias Sahlin, behandlingssjef på Nämndemansgården, som driver 15 rusklinikker i Sverige.

Han er en av fire uavhengige behandlere i Norge og Sverige som overfor Magasinet bekrefter at de hvert år får norske piloter inn til behandling i forbindelse med rusmisbruk. Rusmidlene som går igjen er alkohol, amfetamin og beroligende piller. Ifølge Sahlin har det i løpet av ti år vært mellom 20 og 30 norske piloter på hans klinikk for å få bukt med rusproblemer.

- Mange er sendt hit gjennom selskapets HR-avdeling, mens andre kommer for egen maskin og betaler oppholdet selv.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.