Ekstremisten

Han var ihuga kommunist. I dag hyller han islam, Iran og tilslørte kvinner. Men Trond Ali Linstad (65) er åpen for at han tar feil igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Grønland, Oslo.

Norges svarteste getto. Burkakledde kvinner drar horder av hylende unger etter seg, det er kortspillende tyrkere (sikkert uten arbeid), khattyggende somaliere (garantert på trygd), det er narkomane nordmenn, og unge pakistanere (kriminelle, selvsagt), cruisende i svartglinsende BMW-er. Det er grønnsakbutikker, videobutikker og kebabkiosker, det er en flerkulturell saus av farger, lukter og lyder.

Og der, i ei skyggefull, gudsforlatt bakgate, grå av trafikkstøv og omgitt av høyhus og blokker, står han i døra, kortklippet, svartkledd og alvorstynget: Trond Ali Linstad. Lege, bestefar, gift med en tidligere dobbeltspion og den alle første nordmannen som konverterte til islam.

Ved siden av inngangsdøra henger skiltet: «Spesialisti allmennmedisin, tropemedisin fra Liverpool. Åpent mandag til fredag fra 1700 til 1900». Det er gitter foran vinduene, graffiti på veggene.

- Velkommen, velkommen, sier han med lys og flat stemme. På ei smal hylle i det ryddige, avlange legekontoret blinker det i orientalsk plastjuggel. I et hjørne henger ei korktavle med fotografier av barn, barnebarn, andres barn, og et falmet fotoboksbilde av en blond, eldre kvinne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer