Ekstremturist i Afghanistan

Kian (34) tar nattbuss og spaserer rundt i et av verdens farligste land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KABUL (Dagbladet.no): Advarselen var ikke til å misforstå. Hvis han ble kidnappet, ville ikke australske myndigheter løfte en finger for å hjelpe ham. Kian Blethyn ler når han forteller om hvordan den australske ambassadøren i Pakistan på det sterkeste frarådet ham å krysse grensen til Afghanistan.

- Jeg liker å gjøre ting du ikke skal gjøre. Men dette er vel på grensen til galskap, sier Blethyn, som kommer fra Adelaide i Sør-Australia.

I tre uker har Kian trosset det som er av offisielle reiseråd, han har trasket gatelangs og tatt buss milevis inn i Afghanistan. Kian smiler hver gang vi kommer inn på farene ved å være turist i det krigsherjede landet. Han liker spenningen, men understreker at han ikke bare reiser for spenningens skyld.

Kian har alltid likt å besøke områder der det er få turister. Han synes mennesker generelt er hyggeligere på slike steder.

I LIKHET MED europeiske land, USA og Norge, har det australske utenriksdepartementet lagt ut krystallklare advarsler mot å reise til Afghanistan.

Sikkerhetssituasjonen vurderes som «ekstremt farlig» og det påpekes at det er svært stor fare for terrorangrep og kidnappinger. Etterretningsinformasjon om forestående terrorangrep har ført til at den australske ambassaden i Afghanistan er blitt stengt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer