Ekte surkål er ikke bare kål som er tilsatt noe surt

Det er noe annet, noe mer. Det er kål som er forvandlet ved hjelp av en utrolig enkel og helt vanvittig avansert kjemisk prosess. Det er det perfekte gjør-det-selv-prosjektet for den nysgjerrige.

TIDKREVENDE: Det er bare én liten hake: Hvis du skal ha surkål til jul, bør du begynne nå. Foto: Mette Randem
TIDKREVENDE: Det er bare én liten hake: Hvis du skal ha surkål til jul, bør du begynne nå. Foto: Mette Randem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Julematen lever! I en blomstervase på kjøkkenbenken min bobler og syder det i det som skal bli julemat. Fra tid til annen klirrer det litt, når glasset jeg har satt oppå den fint opp­skårede kålen blir løftet av et lite gassutslipp fra kålens indre, og dermed støter sammen med vasen. Det er kålens måte å ringe jula inn.

Ekte surkål er ikke bare kål som er tilsatt noe surt, slik den ofte lages i dag. Du kan lage en slags sur kål ganske greit og ganske godt ved å koke kål sammen med litt eddik eller vin, salt og sukker.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.



PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer