Julematen lever! I en blomstervase på kjøkkenbenken min bobler og syder det i det som skal bli julemat. Fra tid til annen klirrer det litt, når glasset jeg har satt oppå den fint oppskårede kålen blir løftet av et lite gassutslipp fra kålens indre, og dermed støter sammen med vasen. Det er kålens måte å ringe jula inn.
Ekte surkål er ikke bare kål som er tilsatt noe surt, slik den ofte lages i dag. Du kan lage en slags sur kål ganske greit og ganske godt ved å koke kål sammen med litt eddik eller vin, salt og sukker.
PRØV PLUSS
1 UKE
1 kr
(Fornyes til 55,-/uke)
1 MÅNED
99 kr
(Fornyes til 99,-/måned)
3 MÅNEDER
249 kr
(Fornyes til 249,-/3måneder)
Vi bryr oss om ditt personvern
dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.