Du leser nå Dagbladet Pluss

Eli Anne og Frode satset alt de eide og kjøpte vingård i Italia

Det er 10 år siden.

EGEN VIN: Eli Anne Langen (46) og Frode Refstad (43) er vinmakere i Italia. Foto: Elisabeth Sperre Alnes
EGEN VIN: Eli Anne Langen (46) og Frode Refstad (43) er vinmakere i Italia. Foto: Elisabeth Sperre AlnesVis mer

(Dagbladet God torsdag): Eli Anne Langen (46) og Frode Refstad (43) sitter i skyggen på en platting utenfor et stort, gult murhus i Piemonte-regionen i Italia. Her er livet tilsynelatende akkurat så idyllisk som i klisjeene: Kattene Frank og Miss Tail smyger seg rundt bare legger, luktene av lavendel, sitrus og olivenolje siger rundt i den varme, fuktige lufta og sola står høyt på himmelen og nær jorda.

Det norske paret lever som de i årevis hadde drømt om.

- Noen ganger i livet må du bare hoppe, sier Frode.

Historien om to norske vinmakere i Italias mest berømte vindistrikt, Piemonte, begynte i 1995. Eli Anne var nyansatt og på kick-off på Storefjell høyfjellshotell med firmaet. Det var også Frode. Det ble en lang natt med samtaler om Frankrike og ekstrem lidenskap for vin og mat. Og kanskje ble tanken om å en gang drive en vingård også ymtet om første gang denne vinternatta.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.