Emma fikk aldri oppleve frihet i verdens yngste nasjon

Nå har hennes store kjærlighet, Riek Machar (61), igjen hisset til krig i landet.

GERILJASJEFENS KONE: Emma McCune og Riek Machar fra Youtube-videoen «Warlord's Wife». - Sudans magi griper deg på godt eller vondt. Jeg kjenner folk som er blitt forhekset av Sudan. Det er ikke et vakkert land. Det er menneskene som er så sjarmerende, sa Emma McCune i en TV-reportasje i 1993. Foto: YOUTUBE
GERILJASJEFENS KONE: Emma McCune og Riek Machar fra Youtube-videoen «Warlord's Wife». - Sudans magi griper deg på godt eller vondt. Jeg kjenner folk som er blitt forhekset av Sudan. Det er ikke et vakkert land. Det er menneskene som er så sjarmerende, sa Emma McCune i en TV-reportasje i 1993. Foto: YOUTUBE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Magasinet): Sigarettrøyken ligger som et tett teppe over den slitte lobbyen ved Pan Africa Hotel i Nairobi. Det er januar 1990, og i det dunkle lyset myser Emma McCune (25) etter folk hun kjenner.

Det er litt over et år siden den unge britiske kvinnen kom til et borgerkrigsherjet og sultrammet Sør-Sudan som bistandsarbeider, og åpnet sin første skole.

BLACK WEEK TILBUD - Få Dagbladet Pluss til -50% de neste 6 måneder

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Spar 50%

39,-

Per måned

Totalt 234,- for 6 mnd

*Black Week tilbudet på 234,- gir deg tilgang til Dagbladet Pluss i 6 mnd, og abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (79,- / mnd) etter endt kampanjeperiode.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer