MED DØDEN I SIKTE: Japanere står i kø for å spise fugu, selv om en feiltilberedt bit kan få fatale konsekvenser. Foto: NTB Scanpix
MED DØDEN I SIKTE: Japanere står i kø for å spise fugu, selv om en feiltilberedt bit kan få fatale konsekvenser. Foto: NTB ScanpixVis mer

En bit av denne fisken kan ta livet av deg. Vi har smakt på den

Japansk kulefisk er en delikatesse i Japan selv om den kan ta livet av deg på under 20 minutter. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Jeg lever. Har ingen pustevansker.

Føler ingen nummenhet i ganen, opplever ingen synsforstyrrelser, hodepine eller problemer med å bevege meg, føler heller ingen svimmelhet eller kvalme.

Jeg er den samme som da jeg, for ikke lenge siden, satte meg til bords og fikk servert et fat med papirtynne skiver av rå japansk kulefisk, eller fugu som den heter i Japan.

En delikatesse noen risikerer å dø for.

«De aller fleste dødsfallene inntreffer hjemme hos folk som ikke vet hvordan fisken skal renses» Koji Watanabe, kokk og kjøkkensjef

Smertefull død

For fugu er ikke bare den giftigste fisken man kan oppdrive på japanske fiskemarkeder, den er noe av det giftigste man kan dra opp av havet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn