En ekte bladfyk

Han har tatt opp kampen mot sørlandsk pietisme og hisset på seg Kongehuset. Fædrelandsvennens sjefredaktør Finn Holmer-Hoven (63) storkoser seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  JEG SYNES vi i mediene har vært altfor servile.

På slepen sørlandsdialekt snakker sjefredaktør i Fædrelandsvennen, Finn Holmer-Hoven om norske mediers omgang med kongefamilien. Tidligere i år skrev han en flammende leder om kronprinsparets hytteplaner på Flekkerøy utenfor Kristiansand. Han skrev at «Kronprinsessen bærer kjoler og hatter nok til å brødfø en afrikansk familie i årevis». Reaksjonene lot ikke vente på seg.

-  LEDEREN MIN sparket i gang en voldsom debatt. Jeg tror vi hadde to hundre leserinnlegg på nettavisa vår om saken. Det forteller meg at vi kanskje for lenge har behandlet kongehuset som et tabuområde, sier sjefredaktøren.

Valgforsker Frank Aarebrot kalte artikkelen «utrolig lettvint populisme» og sa det var «idiotisk å skrive en slik leder».

Holmer-Hoven tar lett på Aarebrots karakteristikker.

-  Jeg synes Frank Aarebrot er blitt litt av en medienisse. Jeg kjenner ham fra studietida, men nå som han er blitt rikssynser som mener noe om alt, synes jeg det han sier ofte blir tullete. Jeg synes riksmediene har vært tilbakeholdne når det gjelder kongehuset. Vi lager huskestue av statsministerens Mini Cooper og av kjolene og treningsopplegget til Siv Jensen, mens kronprinsparets ekstravagante livsstil forbigås i stillhet. Hittil har kongehuset opptrådt på en sånn måte at det ikke har vært grunnlag for slik kritikk, men nå synes de å ville innta en annen kongerolle, der de nærmest opererer som aksjonister i kampen for verdens fattige. Det er jo prisverdig, men hva bør det bety for deres livsførsel for øvrig?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer