En etasje over

Prisene er høye, men det er også nivået på mat, service og miljø. En tur opp i Annen Etage er likevel verd hvert øre.

- MEN DET ER ganske dyrt her, da. Fredag gjorde et raskt overslag og kom til at gjennomsnittsprisen på hovedretter lå på rundt tre hundre kroner.

- Da snakker vi om helt i øvre sjikt, bare om noen tiere fra Bagatelle, Statholdergaarden og Oro. Og da bør det være bra.

Kvelden var over, nivået i glassene var på bånn, stemningen på topp. Robinson la hodet på skakke.

- Det har du helt rett i.

ET PAR TIMER tidligere. Robinson & Fredag hadde knapt satt seg før servitøren kom med kveldens første smaksopplevelse: Andelever på linser med balsamico og ingefær- og sitronskum.

- Nydelig, sa Robinson. Fredag samtykket. Dagbladets restaurantløver begynte allerede å forstå at ryktene som hadde surret en stund på by\'n holdt vann. De fortalte om ny giv på kjøkkenet, ny og bedre meny og ny kjøkkensjef, hentet fra egne rekker. Forventningene, som fra før var skrudd ganske høyt opp, ble nå jekket ytterligere i været.

Fredag bestemte seg for råmarinert tunfisk med fennikel, salat og karriolje (kr 155) til forrett, og piggvar med potetskorpe, hvitløksstekte grønne bønner, glasert selleri, potetskrue med pesto og skumsaus på granatepler (kr 325) til hovedrett. Robinson lot seg friste av den svært elskverdige servitøren til å prøve ristet kamskjell med sitron- og vaniljeolje (kr 210) til forrett, og glasert «la belle rouge» kylling med sautert savoykål, grillet vårløk og sitron- og østerssaus (kr 275) til hovedrett.

Vinkartet er stort, og som man kan forvente på et sted som dette, med overvekt av franskprodusert drikke. Vinkjennere (med stor representasjonskonto) er uten tvil nær himmelen her. Det er sikkert ikke så ille å være grønn heller; har du problemer, hjelper servitørene mer enn gjerne til. Etter litt diskusjon ble en flaske hvit burgunder valgt. Saint Aubin 1er Cru «En Monteceau» 1999 (kr 674), gikk helt ypperlig til Fredags fisk. Til Robinsons kylling kunne den kanskje vært et hakk kraftigere.

OG MATEN? Den holdt hva aperitiffen lovet.

- Interessant, i absolutt positiv betydning, sa Fredag. Den marinerte tunfisken var nydelig, kombinasjonen av karri og rå fisk var overraskende spennende.

Robinson var også strålende fornøyd med kamskjellene, litt mer tradisjonelle kanskje, men helt riktig tilberedt, saftige, faste og saltsøte, akkurat som slike skal være. Gleden fortsatte med hovedrettene.

- Dette er usedvanlig, sa Fredag og førte en ny bit piggvar mot munnen. - Det er ikke all fisk som ville tålt tilbehør med så kraftig, ja, nesten sursøt smak, men dette er ... kjempegodt. Ja, kjempegodt, utbrøt Fredag begeistret.

Robinsons kyllingbryst fikk omtrent samme skussmål. I tillegg til alt som sto i menyen, kom det med små biter av rødbeter og en diger ravioli fylt med kyllingfarse. Mye smak for pengene.

- Hvis jeg nå skal lete etter noe å sette fingeren på, kunne sausen kanskje vært litt mindre søt, men bevares, så langt er dette en solid hjemmeseier for Annen Etage.

Før dessertene fikk Dagbladets utsendte en slags for-dessert. Fredag var allerede ganske mett og vurderte en protest. Like etter var Fredag lykkelig for at han hadde holdt kjeft.

Melonkuler, hvitvin- og vaniljesorbet, servert med gelé av hvitvin og mynte, og tilsatt en dash champagne ved bordet - friskt, delikat og med ganske høyt alkoholinnhold.

- Nå tror jeg det rekker, sa Fredag fornøyd. - Jeg må nok droppe desserten.

Det siste ble uttalt med solid ettertrykk.

Men det er rart, dette med desserter. Når situasjonen krever det, klarer de aller fleste å trylle fram både en og to dessertmager. Det er det vel verd å gjøre her. For dessertene, crème brûlée med pasjonsfruktsaus (kr 125) og tarte tartin med kanelis og sechuanpeppersirup (kr 110), gikk overraskende lett ned.

- Helt perfekt, stønnet Robinson matt.

- OG SÅ VAR DET dette med prisnivået, da. Fredag kikket forventningsfullt på sin makker som bare smilte.

- Jo da, det søte liv koster. Men pokker heller, i tilfeller som dette er det verd prisen. Ja, hvert eneste øre. Og du, da? Hva synes du?

- Helt enig, sa Fredag og puttet den siste petit four-biten i munnen. - Skulle bare teste deg.

Deilig på Continental: Stilige lokaler, elegant atmosfære, korrekt og ujålete betjening - og suveren mat. Kan man be om noe mer?