En forhandlingens mann

EU-kommisjonens president mener det er fullstendig uærlig å legge skylda for krisa på EU.

LØSNINGSORIENTERT: EU-kommisjonens president Barroso lytter til kritikken av årets fredspris - men mener kritikerne er urettferdige.  Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
LØSNINGSORIENTERT: EU-kommisjonens president Barroso lytter til kritikken av årets fredspris - men mener kritikerne er urettferdige. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

José Manuel Durão Barroso kommer inn døra klokka halv to, nøyaktig når vi har avtalt å møtes. Det er godt gjort, for EU-kommisjonens president har nok å drive med om dagen. Noen-og-tjue krisemøter etter at eurolandenes ledere først samlet seg for å unngå gresk konkurs og sammenbrudd i valutasamarbeidet i 2010, ser det dystert ut i mange europeiske land: Voldsom arbeidsløshet. Voldelige demonstrasjoner. En økende splittelse mellom de gjeldstyngede landene i sør og de mer strømlinjede landene i nord skaper problemer. I Storbritannia vurderer man å sette hele medlemskapet ut til folkeavstemning. For å nevne noe. President Barroso ser imidlertid ut til å være ved godt mot her i et møterom i Kommisjons-hovedkvarterets 13. etasje. Det kan være fordi han dagen før la fram et ambisiøst forslag til hvordan eurolandene kan gå inn i et mer forpliktende samarbeid. Kanskje er det fordi han gleder seg til å dra til Moldova om et par timer, for å snakke om europeisk integrasjon. Eller kanskje det er fordi han akkurat har vunnet Nobels fredspris.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer