En forhandlingens mann

EU-kommisjonens president mener det er fullstendig uærlig å legge skylda for krisa på EU.

LØSNINGSORIENTERT: EU-kommisjonens president Barroso lytter til kritikken av årets fredspris - men mener kritikerne er urettferdige.  Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
LØSNINGSORIENTERT: EU-kommisjonens president Barroso lytter til kritikken av årets fredspris - men mener kritikerne er urettferdige. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

José Manuel Durão Barroso kommer inn døra klokka halv to, nøyaktig når vi har avtalt å møtes. Det er godt gjort, for EU-kommisjonens president har nok å drive med om dagen. Noen-og-tjue krisemøter etter at eurolandenes ledere først samlet seg for å unngå gresk konkurs og sammenbrudd i valutasamarbeidet i 2010, ser det dystert ut i mange europeiske land: Voldsom arbeidsløshet. Voldelige demonstrasjoner. En økende splittelse mellom de gjeldstyngede landene i sør og de mer strømlinjede landene i nord skaper problemer. I Storbritannia vurderer man å sette hele medlemskapet ut til folkeavstemning. For å nevne noe. President Barroso ser imidlertid ut til å være ved godt mot her i et møterom i Kommisjons-hovedkvarterets 13. etasje. Det kan være fordi han dagen før la fram et ambisiøst forslag til hvordan eurolandene kan gå inn i et mer forpliktende samarbeid. Kanskje er det fordi han gleder seg til å dra til Moldova om et par timer, for å snakke om europeisk integrasjon. Eller kanskje det er fordi han akkurat har vunnet Nobels fredspris.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer