Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

En frustrert bestefar

Hvor delaktig skal besteforeldre være i oppdragelsen? Jesper Juul svarer.

SUPERMANN ELLER BESTEFAR: Det viktigste besteforeldre kan gi barnebarna er ikke formaninger, men kjærlighet, skriver Jesper Juul. Illustrasjon: Lisa Aisato
SUPERMANN ELLER BESTEFAR: Det viktigste besteforeldre kan gi barnebarna er ikke formaninger, men kjærlighet, skriver Jesper Juul. Illustrasjon: Lisa Aisato Vis mer

For noen dager siden fikk jeg besøk av en god venn og hans kone. De kom innom i anledning vårt nesten rituelle kvartalsvise treff der vi egentlig bare skal drikke et glass vin og bekrefte at vi stadig finnes i hverandres liv.

Denne gang dumpet han demonstrativt utmattet ned i stolen og, med ekte fortvilelse i stemmen, sa «jeg tror at jeg for første gang i mitt liv har bruk for en familieterapeut». Hans kone nikket bekreftende og fastslo at det for en gangs skyld var et felles behov.

De fortalte at de hadde hatt sine tre barnebarn på sju, ni og elleve år med på restaurant til søndagsfrokost, og at det hadde vært en utmattende affære. Hvordan kan det være, spurte han, at da mine barn var små, kunne jeg uten problemer ha dem med over alt. De spiste alt som ble servert. De satt stille ved bordet allerede fra toårsalderen og vi kunne hygge oss i timevis. Nå tar det nesten en time før de har bestemt seg for hva de vil spise, og det med å sitte stille kan du bare glemme! Jeg inviterer dem ikke igjen før de er fylt 18.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

6 MÅNEDER*

KUN I HELGA

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr 180 kroner for et halvt år. 0,33 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449,-/6 mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55 kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

ÅR

795 kr

(2,18 kr per dag)

KJØP ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 795 kr for et år. 2,18 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (795 kr/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449kr/6mnd) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (55kr/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?