En gang var Fred Robsahm (64) filmstjerne

I dag lever han på uføretrygd i Lillesand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Når du har elsket noen, kan du ikke bare glemme det. Du tar det med deg. Ellers har det ikke vært kjærlighet, sier Fred Robsahm.

Han spilte med Jane Fonda og skjøt seg gjennom spagettiwesterner. Han hadde funnet kjærligheten, en italiensk filmdiva og bodde i et palazzo med egen strandlinje.

Nå har Fred hatt hiv i 20 år. Han lever på 64 000 i uføretrygd i året i en toroms i Lillesand.

Den utrolige historien om Freds liv fortelles av Even Benestad (33) i dokumentaren «Natural Born Star», som har premiere på kino 26. oktober.

– Han hadde et stjerneblikk og kunne bare løfte litt på leppa for å se bad ut. Han så perfekt ut for italiensk filmindustri på den tida. Blond, høy og macho, alt det en actionskuespiller trenger, sier Benestad, som slo igjennom med dokumentaren «Alt om min far» i 2002.

Nå står han og Fred utenfor et hvitt hus i Lillesand.

– Jeg har hatt lekkasje på dørken, sier Fred. Han har sølvblå øyne som sitter dypt under buskete bryn. Det har gått et stort skall av den ene tanna.

På inngangsdøra hans står det: «Dette er ikke her». Inne skjærer persiennene opp sollyset i spinkle striper. Stua er som en liten kahytt. Klessnorer løper som barduner i taket. Fra snorene henger slips som han aldri bruker, kjeder, solbriller og ei klokke som stoppet på 16.22.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer