DAGBLADETS HJEM:  Nå er huset i Akersgata for lengst fraflytta, og etter noen år på Havnelageret i åpent landskap, diskuteres det om hele redaksjonen til Dagbladet skal flytte opp til Økern sammen med Aller-konsernet, som kjøpte avisa i fjor. Foto: ERLEND AAS / NTB SCANPIX
DAGBLADETS HJEM: Nå er huset i Akersgata for lengst fraflytta, og etter noen år på Havnelageret i åpent landskap, diskuteres det om hele redaksjonen til Dagbladet skal flytte opp til Økern sammen med Aller-konsernet, som kjøpte avisa i fjor. Foto: ERLEND AAS / NTB SCANPIXVis mer

En gang var yrket journalist det mest attraktive som fantes

- Nå raseres avishusene, skriver Unn Conradi Andersen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Magasinet): Det luktet trykksverte allerede idet jeg svingte inn døra til Akersgata og trakk adgangskortet. Jeg var 16 år, og det eneste jeg drømte om var å bli journalist.

Nå hadde jeg sommerjobb som internt bud. Det innebar å løpe mellom ulike etasjer med røykpakker, bilder og beskjeder mens rørposten suste langsmed taket og brakte bilder og sammenrulla sider mellom de ulike bygningene i det som til sammen utgjorde VG.

Hver fredag fikk jeg stukket til meg en bunke sedler, som jeg tok med ned til baren Marilyn i bakgården i Lillegrensen, der jeg kjøpte et brett med øl.

Det stablet jeg med meg inn i heisen og opp til sjette etasje, der jeg serverte redigererne, typografene og kveldsredaktørene en iskald halvliter mens de hamret løs på skrive-maskinene.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn