Tente på alle plugger: Da en ung fyr spilte høy musikk på bussen, tente Eirik Alver på alle plugger. Sinnet fikk han til å reflektere over sin egen ungdomstid. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB Scanpix
Tente på alle plugger: Da en ung fyr spilte høy musikk på bussen, tente Eirik Alver på alle plugger. Sinnet fikk han til å reflektere over sin egen ungdomstid. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB ScanpixVis mer

En irriterende ungdom på bussen fikk Eirik til å be familien om tilgivelse

- Så - herved vil jeg be om unnskyldning, til alle, både familie og andre som jeg har plaget med min musikk opp gjennom åra: Tilgi meg, skriver Eirik Alver, spaltist for Magasinet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det var ettermiddag, jeg var sliten etter en masete dag på jobb og det eneste jeg hadde i tankene var å komme meg hjem, legge meg ned på sofaen, lukke øynene og nyte – stillheten.

En ung fyr med plugger i ørene kom inn på bussen og satte seg ved siden av meg. Hodet hans var kanskje 30 cm fra mitt. Inn i øret hans og ut i bussen, altså inn i øret mitt, strømmet det rytmisk, maskinell «musikk».

Sånn som du hører fra russebusser i mai, på afterski i påska, på stranda om sommeren – kort sagt der det oppholder seg unge folk med tidsriktig musikksmak.

Lyden var ikke høy, men akkurat høy nok til å irritere. «Dette orker jeg ikke», tenkte jeg. Men så, i siste øyeblikk før jeg skulle be ham skru av faenskapen, stoppet jeg opp. Akkurat da for det to tanker gjennom hodet mitt:

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn