En klar sekser!

Første gang Robinson og Fredag besøkte Ylajali, resulterte det i en nesten endeløs oppramsing av superlativer. Er nivået frem deles det samme? Nei. Det er enda høyere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- SÅ DET VAR DETTE STAKKAREN fra Hamsuns «Sult» drømte om. Å slippe inn til den vakre Ylajali og få mettet sine behov.

Fredag så seg rundt i restaurantlokalet på St. Olavsplass, i hjertet av Tigerstaden. Fasettslipt krystall under det høye taket, hvite duker på bordene og moderne kunst på veggene.

- Det var i dette huset Hamsuns drømmekvinne skal ha bodd. Kanskje vi også får dekke noen behov, i hvert fall sultbehovet, undret Robinson.

SIDEN RESTAURANTEN ÅPNET for halvannet år siden, har den opparbeidet seg et solid renommé. Ypperlig mat, ypperlig service og ypperlig prispolitikk. En helaften her resulterer ikke i ufrivillig nudelsuppediett i ukevis. Men er nivået det samme?

Du kan velge mellom à la carte eller 3-, 5-, 7-, 9- eller 11-retters menyer. Fredag valgte dagens 3-retters: Ferskmarinert kveite med soyagelé, aspargesbønner, mango, granateple og løyromsmør til forrett, perlehøne med portobellosopp og fikenglacé til hovedrett og sjokoladeterte til dessert.

- Hvis det bare smaker halvparten så godt som det høres ut, er det et røverkjøp for 350 kroner, sa Fredag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.