En likendes prins

Det var ikke mange andre gjester i Prins Olav Grill (Royal Garden Hotel) da Robinson & Fredag var på besøk, men den utsøkte maten var selskap mer enn godt nok.

FORVENTNINGENE var kanskje ikke de største da Robinson & Fredag skulle teste Royal Garden Hotel (Prins Olav Grill) - kjøkkenet med ansvar for regjeringens mottakelse ved prinsessebryllupet. Den finner sted torsdag kveld, etter den kongelige varieté i Olavshallen.

Om lag 500 gjester vil være til stede, deriblant hele regjeringen Bondevik og en rekke kjendiser, som Rema-sjef Odd Reitan, krimforfatter Fredrik Skagen og Trondheims egentlige ordfører, Anne Kathrine Slungård.

Kokkene på Royal Garden Hotel har ikke alltid kontroll på tingene når store masser skal mettes. Hotellets lunsjer og middager burde vært meldt til Restaurantnæringens faglige utvalg - som jo ikke finnes.

ET BESØK i hotellets Prins Olav Grill kan derimot være en stor opplevelse. Så også denne kvelden.

Pannestekt scampi og kamskjell på pasta var velsmakende og vakre forretter. Det samme må sies om hovedrettene, stekt andebryst og confit i filodeig, grapefruktkaramell og kasjusmør (Fredags valg), og Robinsons kalvefilet med chorizopølse, paprika- og chilipuré, smakfull spisskål og diablosaus.

Dessertene var også utsøkte: Hvit sjokoladeostekake med chili- og limemarinerte pærer og espressosorbet, og mangokrem med mascarponesorbet og sitruskrutonger.

RETT OG SLETT nydelig mat alt sammen. Serveringen gikk også vennlig og passe muntert for seg.

Vi lot servitøren velge vinene, og det angret vi ikke. Det ble et svært hyggelig restaurantbesøk, der vi bare fant bagateller å sette fingeren på.

Holder maten og serveringen under regjeringens mottakelse denne standarden, kan alle gjester glede seg.

TOMT OG KNALLGODT: Det var ikke mange andre gjester i Prins Olav Grill (Royal Garden Hotel) da Robinson & Fredag var på besøk, men den utsøkte maten var selskap mer enn godt nok.