Ei lysende framtid: Mange restauranter har forsøkt seg i lokalene på Grünerløkka med dårlig resultat. Men Le Benjamin har alle forutsetninger for å holde det gående lenge. Veldig lenge. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Ei lysende framtid: Mange restauranter har forsøkt seg i lokalene på Grünerløkka med dårlig resultat. Men Le Benjamin har alle forutsetninger for å holde det gående lenge. Veldig lenge. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

En ny vår

Visst er våren i Paris vakker. Men en tur til Grünerløkka er heller ikke dumt.

-Vi skulle ha bestilt bord, sa Robinson i inngangspartiet til Le Benjamin Bar & Bistro på Grünerløkka. Den restauranttette bydelen har fått en ny fransk aktør som kort tid etter åpningen ser ut til å gå så det suser.

-Vi får ta det som et tegn på at maten er bra, sa Fredag.

En imøtekommende og sprudlende hovmester kunne imidlertid tilby bord i løpet av en halvtime. Det var dessuten fullt mulig å innta en forrett (eller sågar hele måltidet) i baren for å korte ventetida, men Robinson og Fredag tok til takke med hvert sitt glass Chablis og et par menyer. Det kaféaktige interiøret har et uformelt preg slik en ekte fransk bistro skal ha, og «les plats du jour», dagens retter, er nedtegnet med kritt på tavle.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn