SOLIDE RØR: Du kan bruke flere typer pasta for å lage pasta all'amatriciana, men bucatini - de tjukke, hule spagettiliknende rørene - er mest autentisk.
SOLIDE RØR: Du kan bruke flere typer pasta for å lage pasta all'amatriciana, men bucatini - de tjukke, hule spagettiliknende rørene - er mest autentisk.Vis mer

En på kjaken

Gi grisen et kyss på kinnet, og få noe godt tilbake.

TENK DEG DET BESTE baconet du noensinne har smakt.

Fettet er sprøere enn du noen ganger har opplevd, det knaser bare du ser på det, og har en slags iboende sødme som kommer gjennom alt det salte.

Og kjøttlagene innimellom alt fettet har en mild, men fyldig smak som du bare får fra en velbrukt muskel. Kanskje er det også et sting av pepper der, og et friskt pust av rosmarin.

Men det er ikke egentlig bacon.

Det er guanciale og det vil revolusjonere ditt syn på noen av de mest kjente pastarettene, samtidig som det vil revolusjonere søndagsfrokosten.For mens nesten alle norske oppskrifter på spagetti carbonara eller bucatini all?amatriciana sier at du skal bruke bacon eller pancetta, så er dette bare halve sannheten, et vennlig forsøk på å ikke kreve at du skal finne fram til en umulig og utilgjengelig ingrediens som — hvis du hadde hatt den — ville vært i stand til å gjøre noe veldig godt om til noe helt vidunderlig.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn