Visp! Så har du dessert: Alt du trenger å gjøre er å vispe sammen sjokolade og fløte. Deretter er alle muigheter åpne.
Visp! Så har du dessert: Alt du trenger å gjøre er å vispe sammen sjokolade og fløte. Deretter er alle muigheter åpne.Vis mer

En pluss en er kake

Det var søtt av meg

Ok, dette har jeg kontroll over! Ingen barn har blitt skadet mens jeg har sjonglert gryter og kniver over dem. Kjøtt i ovnen, fisken klar for panna, og ikke all vinen i kokken ennå. Ingen sauser har blitt skilt mens jeg har forsøkt å emulgere rollene som kjærlig far, pådekker av bord og hollandespisker.Men det kan jeg bli. I hvert fall er kommer det et skuffet sukk fra et sted langt, langt nede, og et bedrøvelig bebreidende blikk fra min kone når hun etter å ha lagt barna kommer inn på kjøkkenet og oppdager at kvelden er planlagt på aller beste vis, men uten noen plan for en passende søt avslutning. Nok en gang har jeg glemt — eller bare ikke brydd meg om — at hun mener at et måltid ikke er fullbyrdet uten dessert.Dessert er et eget rike innen matlagingen, der andre regler gjelder. Altfor mange regler. Mens den type matlaging jeg er mest komfortabel med krever temperament, improvisasjon og erfaring, er de fleste gode desserter øvelser i kaldblodig disiplin og nøyaktighet, et felt jeg har liten eller ingen erfaring innenfor. Og neppe et område jeg kommer til å bli ekspert i innen det neste kvarteret, når gjestene kommer. Men jeg kan prøve.Under skinkeskjæreren på kjøkkenet (som også er kontoret mitt) ligger den nydelige boka til mesterkonditor Pascal Dupuy. Pascal ville nok ikke fått sånne blikk fra min kone. Her er sukkersvaner, macaroner, kaker som ser ut som fløyelsdekkede sarkofager og iglooer. Men realistisk sett er det lite å hente på den tiden jeg har, med de ressursene — materielle og menneskelige — jeg har tilgjengelig. (Jeg føler en enorm lettelse når jeg leser den beskjeden som følger oppskriften på President-kaken: "Jeg beklager dypt, men plissé chocolat er nesten umulig å få til for deg der hjemme.") Hadde det ikke vært for at jeg har steketermometer å passe og gjester som kommer om ... elleve minutter, kunne jeg løpt til Pascal og kjøpt en kake.I stedet kommer jeg på en dessert som — hvis den funker — er så enkel at selv jeg kan klare det. Oppskriften er så kort: Smelt sjokolade. Bland med krem. Sett kjølig.Vips, så har du en kake. Visp, så har du en luftig kake.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr for måned. 0,03 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr for uke. 7,86 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr for kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

Spesialtilbud*

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 180 kr for 6 måneder. 1 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (449kr/6måneder).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.