En reise verdt

- Litt drøyt kanskje å kalle Lysaker Brygge for Bærums Aker Brygge. Likevel, vi er helt nede ved sjøkanten og opplever fiskere som prøver seg på sildefangst. Det er flott, kommenterte Fredag.

- Og vakkert, selv om ikke Bærums kystlinje har sein kveldssol, svarte Robinson. Dessuten fredelig. I hvert fall utendørs.

Innendørs ble vi møtt av en støy som var nesten ubeskrivelig.

- Vi sliter med akustikken, sa den blide kelneren, en av tyrkerne som har valgt å drive italiensk restaurant i Bærum.

- Men vi skal gjøre noe med den, fortsatte hun.

Kan hende var stedet denne kvelden fylt av ekstra lystige gjester som lo og snakket svært høyt. Det hjalp da vi fikk byttet bord og kom lenger unna de muntre gjestene. Og nærmere sjøutsikten.

Men maten var det lite å si på. Fascinerende at tyrkere mestrer italiensk meny så bra, faktisk med glans. Og kelneren ville oss kun det beste.

Robinson valgte antipasti, blandet forrett-tallerken til kr 119, mens Fredag satset på kamskjell og scampi i hvitvinssaus (kr 169). Som vanlig delte vi og begge var fornøyde.

En reise verdt

Antipasti’n bød på tallegio, mozarella, chèvre, grillede grønnsaker og skinke og pølse. Veldig godt. Og før det kom vidunderlig brød; focaccia med soltørkede tomater, olje og eddik, på bordet.

- Dette er lovende, mente Fredag om kamskjellene, mens vi drakk Soave Classico til kr 86 pr. glass.

- Vanskelig å bestemme seg for hovedrett, sa Robinson, men valgte indrefilet, gratinert med gorgonzolasaus, med spinat og poteter til (kr 269).

- Jeg vil ha kalvefilet med parmaskinke og salvie med grønnsaker og poteter (kr 259), avgjorde Fredag.

- En klar favoritt, mørt og saftig, mente Fredag.

Fullt så heldig var ikke Robinson. Kjøttet var litt seigt til indrefilet å være, men en liten hentydning, ogt kelneren kom med ny porsjon. Den var akkurat som indrefilet bør være.

Innimellom rettene snek vi oss utendørs, både for å nyte vårkvelden ogå smugrøyke.

Det er vakre omgivelser her øst i Bærum, på kanten til bygrensa. Kari Nissen Brodtkorb fikk Byggeskikkprisen for boligene på Lysaker Brygge. Tidligere er hun tildelt blant annet Houens diplom for Stranden på Aker Brygge. Det er også hun som vakkert har stått for Haga gård i Bærum, gourmetrestauranten i særklasse.

Beboerne på Lysaker Brygge har for lengst adoptert La Donna Dei Tuffi, som på italiensk betyr den stupende kvinnen. Når sjøtemperaturen stiger kan det komme til å bli mange som tar med badedrakt og nyter en svømmetur før lunsj eller middag. Det er få spisesteder som har så fredelige omgivelser og vakker natur rundt seg.

Den nøt vi også utendørs med deilig rødvin, Chianti Classico, plukket ut av kelneren (kr 543 for ei flaske).

- Skal vi ikke også ha dessert? Spurte Fredag.

- Jeg vil prøve tiramisu (kr 89), sa Fredag, og angret ikke på det. - Lett og luftig, fortsatte Fredag da den italienske spesialiteten hadde nådd smaksorganene.

Robinson hadde heller intet å klage på; choco mocha, sjokolade og vaniljeis med sjokoladesaus.

Den smakte helt utmerket med et glass Remy Martin til (kr 86 pr. glass).

Hermed er Lysaker Brygge anbefalt! ■

robinson& fredag@dagbladet.no

Sjønært: La Donna Dei Tuffi ligger helt nede ved sjøkanten på Lysaker Brygge. Vakkert det, men støyen innendørs legger en liten demper på spiseopplevelsen.