En runde til?

Vi drikker stadig mer - med barna som tilskuere. Og det synes et flertall nordmenn er greit, ifølge en ny MMI-undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

16 MENNESKER, STORE OG SMÅ, er samlet til barneselskap på Keyserløkka i Oslo. Det er vesle Amalie Kofoed-Steens ettårsdag. Sola skinner, og ballonger i ulike farger og former flagrer i den svale brisen. Men når temaet alkohol dukker opp, blir stemningen opphetet. For er det greit at voksne drikker mens barn er til stede?

JA, SKAL VI TRO en fersk undersøkelse MMI har utført for Magasinet: Den viser at nordmenn flest synes det er greit å nyte alkohol når det er barn til stede. Av de 1000 personene som deltok i undersøkelsen svarer:

 67 prosent at det er akseptabelt å ta seg en til to halvlitere øl eller et par glass vin foran barna.

 18 prosent at voksne ikke kan nyte alkohol med barn til stede.

 11 prosent at det er greit å drikke tre til fem glass vin eller halvlitere med øl selv om mindreårige befinner seg i rommet.

Samtidig drikker 93 prosent av den voksne befolkningen alkohol.

-  DET HAR RÅDET EN oppfatning om at det er skadelig for barn å se at voksne drikker. Jeg mener det kan være sunt. Det er viktig å huske på at barn lærer hvordan de skal forholde seg til alkohol gjennom å observere, diskutere seg imellom og snakke med voksne, sier professor Fanny Duckert ved Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo (UiO).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer