Du leser nå Dagbladet Pluss

En vellykket suppe handler ikke om oppskriften

Det er mer enn bare kroppen vår som får næring når vi setter oss sammen for et måltid med varmende, duftende suppe.

IKKE NØDVENDIG: Oppskrifter! Hvorfor har vi dem i det hele tatt? Det tenker jeg ofte når jeg lager den maten jeg liker best. Foto: Mette Randem
IKKE NØDVENDIG: Oppskrifter! Hvorfor har vi dem i det hele tatt? Det tenker jeg ofte når jeg lager den maten jeg liker best. Foto: Mette RandemVis mer

Oppskrifter! Hvorfor har vi dem i det hele tatt? Det tenker jeg ofte når jeg lager den maten jeg liker best.

Også jeg – som på sett og vis lever av oppskrifter, lever av at noen ønsker å ha en framgangsmåte som sier «dette og dette trenger du» og «slik gjør du det» – kan riste oppgitt på hodet når jeg observerer hvordan noe som egentlig er rett fram, framstår som tungvint og komplisert, som en prosess hvor du må huske på alt mulig.

Ta kyllingsuppa. Den aller beste kyllingsuppa får du når du koker kyllingen – eller høna – sammen med noen grønnsaker, og så piller av kjøttet og koker opp igjen med noen flere ferske grønnsaker.

Og selv om jeg sier at du skal ha én løk, to selleristenger, to purre, to gulrøtter, dill, persille og kanskje en klunk hvitvin, så kan du også lage en minst like god suppe med sellerirot, én gulrot, timian og litt sitronskall.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.