IKKE NØDVENDIG: Oppskrifter! Hvorfor har vi dem i det hele tatt? Det tenker jeg ofte når jeg lager den maten jeg liker best. Foto: Mette Randem
IKKE NØDVENDIG: Oppskrifter! Hvorfor har vi dem i det hele tatt? Det tenker jeg ofte når jeg lager den maten jeg liker best. Foto: Mette RandemVis mer

En vellykket suppe handler ikke om oppskriften

Det er mer enn bare kroppen vår som får næring når vi setter oss sammen for et måltid med varmende, duftende suppe.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Oppskrifter! Hvorfor har vi dem i det hele tatt? Det tenker jeg ofte når jeg lager den maten jeg liker best.

Også jeg – som på sett og vis lever av oppskrifter, lever av at noen ønsker å ha en framgangsmåte som sier «dette og dette trenger du» og «slik gjør du det» – kan riste oppgitt på hodet når jeg observerer hvordan noe som egentlig er rett fram, framstår som tungvint og komplisert, som en prosess hvor du må huske på alt mulig.

Ta kyllingsuppa. Den aller beste kyllingsuppa får du når du koker kyllingen – eller høna – sammen med noen grønnsaker, og så piller av kjøttet og koker opp igjen med noen flere ferske grønnsaker.

Og selv om jeg sier at du skal ha én løk, to selleristenger, to purre, to gulrøtter, dill, persille og kanskje en klunk hvitvin, så kan du også lage en minst like god suppe med sellerirot, én gulrot, timian og litt sitronskall.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn