Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Enden er god

Ingenting varmer som en skikkelig buljong av oksehale.

Supperåd: Andreas Viestad viser hvordan man selv med lite penger kan lage god og mettende suppe på en oksehale.
Supperåd: Andreas Viestad viser hvordan man selv med lite penger kan lage god og mettende suppe på en oksehale. Vis mer

Det er dessverre alltid en sammenheng mellom pris og kvalitet. Det hyggelige med suppekjøtt er at sammenhengen går motsatt vei. Jo billigere kjøtt, jo bedre. Og det aller billigste og aller beste er halen.

Kunsten å hente ut mest mulig kjøttsmak, er kunsten å ta det aller billigste kjøttet, og så tilsette store mengder tid. Det er ikke mye jobb. Mens kjøttet putrer kan du gjøre noe annet. Det er slående hvilken transformasjon som har funnet sted i timene mens jeg har vært ute og basket i snøen. Jeg forlater en tynn skvipete suppe med skarp løksmak og et forsiktig pust av laurbær, og kommer hjem til et hus som er fylt av lukta av noe dypt og vidunderlig varmende.

Oksehalesuppe Ingenting varmer som oksehalesuppe. Hvis man graver nedi med øsa, får man et skikkelig måltid. Hvis man bare tar av toppen er det en smaksrik buljong. INGREDIENSER Gir 3 liter 2 kilo oksehale 1 purre 2 gulrøtter 1 persillerot eller pastinakk 1/2 sellerirot 4 fedd hvitløk 2 laurbærblad 2 kanelstang salt SLIK GJØR DU Brun kjøttet — dette kan du enten gjøre ved å bake det i ovnen ved 200 grader i en halvtimes tid, eller å brune det skikkelig i gryta i flere omganger. Hakk grønnsaker og hvitløk. Hvis du har tid, brun dem også. Ha alle ingrediensene unntatt salt i en stor gryte og hell over 3 liter vann. La småputre i 3 til 4 timer, inntil oksehalene er så møre at de begynner å falle fra hverandre. Dersom du har tid, la suppa avkjøles og fjern fettlaget. Har du ikke så mye tid, la suppa stå uten at du rører den i minst en halvtime. Skum av fettet som samler seg på toppen. Vil du ha en litt fin suppe, sil den. Ta vare på kjøttet, mens kast bein og grønnsaksrester. Varm opp, smak til med salt, og server. [email protected]

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

Til 1. juli

PÅSKETILBUD

GRATIS*

(Fornyes automatisk til 249,-/3 måneder)

KJØP Til 1. juli

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

Til 1. juli GRATIS* Fornyes automatisk til 249,-/3 måneder

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/md) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?