Ender unge kvinner med abort, fordi de er konservative når de velger prevensjon?

49 prosent av kvinner mellom 20 og 24 år foretrekker p-piller.

Feilinformerte: Gruppa som tar oftest abort, er også de som har høyest forbruk av prevensjon. Dårlig informasjon om alternativer til p-piller, kan være én årsak.
Feilinformerte: Gruppa som tar oftest abort, er også de som har høyest forbruk av prevensjon. Dårlig informasjon om alternativer til p-piller, kan være én årsak. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det begynner heldigvis å bli en stund siden abort var den eneste løsningen på uønsket graviditet. Så har også aborttallene gått jevnt nedover i vår del av verden de siste åra.

I Norge er det Oslo-jenter i alderen 20-24 år som oftest tar abort, ifølge rapporten «Oslo-helsa», som Oslo kommune ga ut i sommer.

Ifølge Folkehelseinstituttet er det også kvinner i denne aldersgruppa som har høyest forbruk av prevensjon. Dette stemmer godt med hva et forskerteam ved Universitetet i Oslo kunne fortelle før jul i fjor: Fire av ti som tar abort har brukt prevensjon. Fire av ti har også tatt abort tidligere. Hvorfor er det sånn?

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer