Ender unge kvinner med abort, fordi de er konservative når de velger prevensjon?

49 prosent av kvinner mellom 20 og 24 år foretrekker p-piller.

Feilinformerte: Gruppa som tar oftest abort, er også de som har høyest forbruk av prevensjon. Dårlig informasjon om alternativer til p-piller, kan være én årsak.
Feilinformerte: Gruppa som tar oftest abort, er også de som har høyest forbruk av prevensjon. Dårlig informasjon om alternativer til p-piller, kan være én årsak. Vis mer
Publisert

Det begynner heldigvis å bli en stund siden abort var den eneste løsningen på uønsket graviditet. Så har også aborttallene gått jevnt nedover i vår del av verden de siste åra.

I Norge er det Oslo-jenter i alderen 20-24 år som oftest tar abort, ifølge rapporten «Oslo-helsa», som Oslo kommune ga ut i sommer.

Ifølge Folkehelseinstituttet er det også kvinner i denne aldersgruppa som har høyest forbruk av prevensjon. Dette stemmer godt med hva et forskerteam ved Universitetet i Oslo kunne fortelle før jul i fjor: Fire av ti som tar abort har brukt prevensjon. Fire av ti har også tatt abort tidligere. Hvorfor er det sånn?

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer