SALAT: Endive med roquefort, granateple og nøtter.  - En frisk og fyldig salat som kan bli enda mer av det gode hvis du har litt spekeskinke på også, skriver Andreas Viestad. Foto: Mette Randem
SALAT: Endive med roquefort, granateple og nøtter.  - En frisk og fyldig salat som kan bli enda mer av det gode hvis du har litt spekeskinke på også, skriver Andreas Viestad. Foto: Mette RandemVis mer

Endive er salaten som kan få barn til å gråte. Men hvis smaken vokser på deg, kan du faktisk bli hekta

Slik lager Andreas Viestad endive roquefort, granateple og nøtter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

På vei opp de eldgamle brusteinsgatene, forbi små kapeller, restauranter med god mat, lokal vin og barn som spiser med kniv og gaffel uten å søle, kommer de beundrende tankene:

For en kulturnasjon Frankrike er. All denne eldgamle og nye sivilisasjonen i en bitteliten by. Laroque-des-Albères har ikke mer enn tusen innbyggere, men har barer, restauranter og slakter.

Et sted for det gode liv, dannelse og god smak.

Så, noen minutter seinere i bilen, skrur jeg på radioen, og minnes om at det finnes et annet Frankrike.

Andreas Viestad

Andreas Viestad er matskribent, tv-kokk og kokebokforfatter.

Sammen med fotograf Mette Randem serverer han sine favoritter i Magasinet hver lørdag.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn