SALAT: Endive med roquefort, granateple og nøtter.  - En frisk og fyldig salat som kan bli enda mer av det gode hvis du har litt spekeskinke på også, skriver Andreas Viestad. Foto: Mette Randem
SALAT: Endive med roquefort, granateple og nøtter.  - En frisk og fyldig salat som kan bli enda mer av det gode hvis du har litt spekeskinke på også, skriver Andreas Viestad. Foto: Mette RandemVis mer

Endive er salaten som kan få barn til å gråte. Men hvis smaken vokser på deg, kan du faktisk bli hekta

Slik lager Andreas Viestad endive roquefort, granateple og nøtter.

På vei opp de eldgamle brusteinsgatene, forbi små kapeller, restauranter med god mat, lokal vin og barn som spiser med kniv og gaffel uten å søle, kommer de beundrende tankene:

For en kulturnasjon Frankrike er. All denne eldgamle og nye sivilisasjonen i en bitteliten by. Laroque-des-Albères har ikke mer enn tusen innbyggere, men har barer, restauranter og slakter.

Et sted for det gode liv, dannelse og god smak.

HEKTA: Andreas Viestad skulle prøve endiver etter å ha hørt om det på radio. Etter en pakke ville han ha mer. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Så, noen minutter seinere i bilen, skrur jeg på radioen, og minnes om at det finnes et annet Frankrike.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn