Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no Foto: Jørn H. Moen.
Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no Foto: Jørn H. Moen.Vis mer

Er det for seint å forandre seg?

Årets julegave til tenåringsforeldre: Et brev rett fra hjertet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Med dette brevet får to tenåringsforeldre det jeg vil beskrive som årets julegave, som jeg håper når fram før jul. Det er ikke ofte verken foreldre eller andre voksne får et så direkte innblikk i en ung sjel, sier Jesper Juul.

Jeg leste artikkelen til Jesper Juul i Dagbladet 12. november, og lurer på om det er for seint for foreldrene mine å bruke den metoden (slutte å korrigere feil, og heller vise sine ekte følelser, red.anm.) overfor meg og mine brødre?

Jeg er en 17 år gammel jente med brødre på 15 og 9 år. Jeg har hatt på følelsen at jeg ikke kan være helt meg selv rundt foreldrene mine, spesielt nå i det siste, av frykt for å bli kritisert eller irettesatt på grunn av hvem jeg er som person. Jeg lukker meg inne på rommet mitt og foretrekker dataen framfor foreldrene mine sitt selskap. Særlig faren min sitt. Jeg får inntrykk av at alt jeg gjør er galt, og selv når vi lekeslåss er jeg redd for å gjøre noe galt eller si noe galt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn