Er det greit at en toåring selv bestemmer sin egen leggetid?

Les Jesper Juuls råd om barn og søvn i Foreldreskolen.

LEGGETID: Når er det riktig at et barn bestemmer leggetiden selv. Kan en toåring få det ansvaret alene? Jesper Juul svarer på lesernes spørsmål i Foreldreskolen. Tegning: LISA AISATO
LEGGETID: Når er det riktig at et barn bestemmer leggetiden selv. Kan en toåring få det ansvaret alene? Jesper Juul svarer på lesernes spørsmål i Foreldreskolen. Tegning: LISA AISATOVis mer

(Magasinet): Jesper Juul er Skandinavias ledende familieterapeut. Han jobber som foredragsholder og har skrevet en rekke bøker.

Hans mest kjente bok «Ditt kompetente barn» er så langt oversatt til 13 språk og solgt i 250 000 eksemplarer. Hver uke svarer han på spørsmål fra Magasinets lesere.

Spørsmål

Hei Jesper. Jeg har lest i en av dine bøker at barn, fra de er helt små, selv kan styre når de skal legge seg. Hvis vi lar dem gjøre det, får vi et barn på tre år som selv sier fra når det vil sove. Men hvordan gjør man det i praksis?

Gutten min er nesten to år og i den tida jeg og hans far har vært i fødselspermisjon (omtrent ett og et halvt år) har han lagt seg samtidig med oss - rundt kl. 22, og han har sovet lenge om morgenen. Det har fungert fint.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.