Er det lov å jukse med klassikerne?

Av og til er det kanskje det som må til for å få laget dem i det hele tatt, skriver Andreas Viestad om bouillabaisse og rouille.

FETT TRIKS: Med litt juks blir du like god som en autentisk franskmann.
FETT TRIKS: Med litt juks blir du like god som en autentisk franskmann. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Retten var kjent for å være så god at ingen noen sinne fikk smake den. Det høres ut som et Yogi Berra-sitat («Stedet var kjent for å være så populært at ingen noen sinne dro dit»), men det er sannheten om noen av det franske kjøkkenets klassikere. De er så tradisjonelle at det er nesten umulig å trenge gjennom den høye og piggete hekken av regler og autentisitet.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer