Er det noen kunst?

Det var en vanlig mandag, og vi var klare for en kunstopplevelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UT FRA OPERAEN kommer Oslos damer med pels. Vi kunne ha vært der inne vi også, sett balletten «Nøtteknekkeren» av Peter Tsjajkovskij. Eller «Et spansk stykke» på Nationaltheatret med Lise Fjeldstad. Vi kunne tatt taxi til Kirkeveien for å oppleve kinesisk samtidskunst i dialog med Henrik Ibsen. Men det hele virker for langt unna.

Vi skal se på nyere kunst.

Vi skal se på damer uten pels.

EI RØD DAME i neon med yppige bryster blinker i mørke Skippergata. Det er siste mandag før jul, og i kulturnasjonen Norge topper Eli Hagen boklistene, og Aylar er utropt til den nye Liv Ullmann. Ja, det var av Aune Sand - men likevel. Fra Borgarting lagmannsrett kom en enstemmig dom som fjernet merverdiavgiften på inngangspenger til striptease. En dom som blir tolket dit at stripping er kunst. Dette fikk Aftenpostens anmelder for scenekunst, Mona Levin, til å bli med P2s «Ukeslutt» på strippeklubb for å anmelde et show. På radio kom hun med observasjoner som at «vristen ikke er strukket ut godt nok, og nå tar hun av seg denne lille blusegreia, en liten bh, og kan man kalle det der for en truse?».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer