- Er det så nøye om vi lager eller kjøper ferdige kjøttkaker? Ja, det er det

Ikke la deg lure når veikroene og matindustrien sier det ikke er forskjell på fabrikklaget og hjemmelaget.

TYPISK NORSK? Det spesielle med Norges nest viktigste rett, er at den er så vanlig at nesten ingen lager den. Det bør vi egentlig gjøre noe med.
TYPISK NORSK? Det spesielle med Norges nest viktigste rett, er at den er så vanlig at nesten ingen lager den. Det bør vi egentlig gjøre noe med. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Når spiste du kjøttkaker i brun saus sist? Hvem hadde lagd dem, og hvem serverte dem? Hvis du vet svaret på det siste spørsmålet, er det sannsynligvis fordi vedkommende hadde et navneskilt. Hvem som lagde dem – om det var en navnløs person rett bak veggen på veikrokjøkkenet, eller en like navnløs maskin langt borte – er det neppe noen som vet. Og selv om vi tenker på kjøttkaker i brun saus som veldig typisk, veldig vanlig norsk mat, må de fleste av oss erkjenne at det er en stund siden vi har spist det.

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer