Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Er det virkelig sant at den største gleden du kan ha, er å gjøre andre glad?

Ubarmhjertig samaritan.

LEI AV Å BLI LURT: Når man  hjelper andre, er det fordi man virkelig ønsker å hjelpe - eller fordi det får en til å føle seg bra? Sett i gang, diskuter! Foto: Scanpix
LEI AV Å BLI LURT: Når man hjelper andre, er det fordi man virkelig ønsker å hjelpe - eller fordi det får en til å føle seg bra? Sett i gang, diskuter! Foto: Scanpix Vis mer

«En mann var på vei fra Jerusalem ned til Jeriko. Da falt han i hendene på røvere. De rev klærne av ham, skamslo ham og lot ham ligge der halvdød...»

Slik begynner liknelsen om «Den barmhjertige samaritan», en historie som gjorde et uutslettelig inntrykk på et ungt barnesinn en gang på slutten av 60-tallet. Jeg, og resten av klassen, satt som tente lys foran flanellografen, en treplate trukket med filt, mens frøken flyttet de fargerike pappfigurene rundt etter som historien utspant seg.

For stakkaren på vei fra Jerusalem til Jeriko, ble til slutt hjulpet - ikke av en prest, heller ikke av en tempeltjener, men av en samaritan, et folkeslag som salige og troende, så ned på.

Det var spennende og moralen var lett å forstå. At hvis man gjorde noe godt mot andre - uten å forvente seg noe i gjengjeld - så var man et godt menneske. En «god samaritan».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?