Du leser nå Dagbladet Pluss

Er dette en ny type sky?

- Den så ut som armageddon, sier øyenvitne.

ARMAGEDDON-SKY: Flere mener dette bildet, tatt i 2006 av Jane Wiggins, viser en tidligere ubeskrevet skytype. Skyen la seg som en lokk over byen Cedar Rapids i Iowa, og den var preget av voldsomme bølgebevegelser. Angivelig så foreligger det en rekke observasjoner av disse skyene verden over, og spørsmålet om det er en ny skytype kan ende hos Verdens meteorologiorganisasjon. Foto: AP Photo/Jane Wiggins/SCANPIX
ARMAGEDDON-SKY: Flere mener dette bildet, tatt i 2006 av Jane Wiggins, viser en tidligere ubeskrevet skytype. Skyen la seg som en lokk over byen Cedar Rapids i Iowa, og den var preget av voldsomme bølgebevegelser. Angivelig så foreligger det en rekke observasjoner av disse skyene verden over, og spørsmålet om det er en ny skytype kan ende hos Verdens meteorologiorganisasjon. Foto: AP Photo/Jane Wiggins/SCANPIXVis mer

||| MERKELIGE, MØRKE OG BØLGENDE skyer som dekket byen Cedar Rapids i Iowa i 2006 fanget advokatassistent Jane Wiggins oppmerksomhet.

- Det så ut som armageddon, sier Wiggins, som fotografterte det dystre skylokket, til AP. Hun forteller at himmelen endret utseende i de 15 minuttene det tok før skyene løste seg opp.

- Skyggene, de lyse og mørke partiene og den grønn-gule bakgrunnen så ut til å forandre seg, konstaterer Wiggins.

• Har du bilder av uvanlige skyformasjoner? Send dem til Dagbladets journalist. 

I DAG FINNES DET TI hovedgrupper skyer, ifølge Verdens meteorologi- organisasjon (WMO).

Inkludert er blant annet haugskyene cumulus, fjærlette cirrus og tåkeaktige stratus. Alle disse har igjen sine definerte undertyper.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.