Du leser nå Dagbladet Pluss

Er du blitt krenket eller er du bare hårsår?

Mange av oss har noen i våre omgivelser vi lister oss stille rundt.

Spaltist: Bjørk Matheasdatter er relasjonspedagog, parterapeut og foredragsholder. Skriver om samliv i Magasinet, og i dag tar hun for seg temaet krenkelse. Foto: Agnete Brun
Spaltist: Bjørk Matheasdatter er relasjonspedagog, parterapeut og foredragsholder. Skriver om samliv i Magasinet, og i dag tar hun for seg temaet krenkelse. Foto: Agnete BrunVis mer

Skal vi ha det bra sammen, må vi forsøke å la være å tråkke på og krenke hverandre. Atferd som gjør den andre liten er svært skadelig, både som individer og i våre relasjoner.

Det har skjedd framsteg siden Charles Dickens ­beskrivelser av livet på 1800-tallet. Men fortsatt kan verden likne en hønsegård, der det tynes og rakkes ned på. Derfor er det viktig at vi jobber for å hindre krenkelser og trakassering, og for å gjøre det lettere å si ifra.

Slik kan flere få det bedre både på skolen, jobben og i familien.

I iveren etter å gjøre rett, kan vi også komme til å gjøre urett. Det hevdes ofte at den krenkede aldri skal bestrides, at den alltid skal ha definisjonsmakten. En annen setning vi også ofte hører er: «Ingen kan såre deg om du ikke tillater det selv.» Jeg er sterkt ­uenig i begge deler.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.