Er DU forsikret ...?

Et samlivsbrudd kan koste arbeidsgiveren titusenvis av kroner. Nå tegner flere bedrifter skilsmisseforsikring for sine ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et samlivsbrudd medfører store omkostninger. Ikke bare for dem det gjelder, men også for arbeidsgiverne deres. Undersøkelsen «Sorg uten blomster» utført for Foreningen 2 Foreldre i fjor, viste at hver fjerde nordmann som opplever samlivsbrudd, blir sykmeldt. Halvparten av disse i en måned eller mer.

Det er derfor stadig flere norske bedrifter velger å abonnere på psykologtjenester for sine ansatte, slik at arbeidstakerne kan få hurtig hjelp dersom de kommer i en livskrise som kan gå ut over jobben.

I GJENNOMSNITT KOSTER en skilsmisse bedriften et sykefravær på 46 dager. Det tilsvarer 78 000 kroner, viser undersøkelsen «Sorg uten blomster».

Da tallene ble lagt fram i januar, kommenterte administrerende direktør i NHO, Finn Bergesen jr. til radio Kanal24 at sykmeldinger bare skal brukes ved sykdom. I ettertid har NHO tatt en tenkepause rundt spørsmålet, og ønsker ikke å kommentere saken overfor Magasinet. Også LO ønsker å ligge lavt når det gjelder hvem som skal betale regningen ved samlivsbrudd.

Mens NHO-topper kvir seg ved tanken på at arbeidsgiver skal betale for medarbeidernes mentale helse, øyner private aktører nå en gullkantet mulighet til å tjene penger på «skilsmisseforsikringer».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer