Er du klar over hvor ofte folk juger til deg?

Vi blir løyet til mellom 10 og 200 ganger hver eneste dag.

SANT OM USANT: Vi strør alle om oss med hverdagsløgner, og blir regelmessig løyet til av andre. Hvorfor opplever vi egne løgner som mer uskyldige enn andres? Foto: Scanpix/Shutterstock
SANT OM USANT: Vi strør alle om oss med hverdagsløgner, og blir regelmessig løyet til av andre. Hvorfor opplever vi egne løgner som mer uskyldige enn andres? Foto: Scanpix/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Du kan få et eple, pleide hun å si når jeg spurte om godteri.

Denne dagen var det bare appelsiner i fatet på kjøkkenbenken, og det var da det plutselig slo meg, at mammas sukkerbegrensning muligens kunne omgås om jeg bad om penger til å kjøpe eple.

Jeg var fem år og husker skepsisen hennes da hun dro fram lommeboka. Hvordan hånda skalv da jeg seinere betalte for den tjukke lakrisstanga i butikken, og hjertet som hamret mens jeg slafset i meg den beksvarte synden like etterpå. Det var også da jeg oppdaget epleskrotten på fortauet. Jeg kan fortsatt huske følelsen av en slags seier da jeg kom hjem og liksom tilfeldig kastet skrotten i søpla mens mamma så på. Skammen kom først da hun satte øynene i meg: «Har du spist lakris?!!»

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer