Er dyrt deilig?

Hva tyr kjendisene til?

Guri Schanke (45), artist og skuespiller MGP-vinneren brukte rimelige hudkremer fra Garnier allerede før hun ble reklamemodell for selskapet.

-  Jeg tror ikke at en krem kan gjøre underverker. Skal huden holde seg sunn, må man også holde seg i form, ikke stresse for mye, la huden puste, være forsiktig med soling og sørge for at man drikker nok vann. Det en krem skal gjøre, er å gi fukt til huden. Garnier er et bra merke, selskapet har forsket mye på kremene sine, og jeg ser ikke noe poeng i å bruke en dyrere krem. Jeg liker den jeg bruker, jeg liker lukten og følelsen, og jeg står inne for det, sier hun. Hun har også hatt flaks med arven:

-  Moren min har alltid hatt fantastisk hud, sier Guri Schanke. 


Helen Vikstvedt (43), skuespiller
-  Jeg har konvertert. Jeg brukte dyre kremer, men nå, etter at jeg kom opp i førtiåra, bruker jeg rimelige. Og jeg er strålende fornøyd med billigkremen, sier Helen Vikstvedt.

I filmen «37 =» ble hun, i rollen som Selma, lurt og trikset til å kjøpe dyr hudkrem av en mildt sagt slem parfymeridame. I virkeligheten kjøper Vikstvedt sin krem på apoteket.

-  Jeg bestemte meg for å prøve, og oppdaget at kremen var kjempegod. Den er kvalitetskrem, selv om den er billig, sier hun.


Signy Fardal (45), Elle-redaktør
-  Jeg tror nok at de som sier at rimelige kremer kan virke like godt som dyre, har helt rett. Men når man kjøper en krem, kjøper man ikke bare en krem. Man kjøper en følelse av luksus, sier Elle-redaktøren, som selv bruker både kostbare kremer og billig Nivea.

-  De færreste forventer at kremene skal gjøre underverk. Men med den rivende utviklingen av nye produkter vil det være rart om de overhodet ikke virker. Noen av oss har hud med spesielle behov, og jeg tror mange liker å tro at kremene kan gi noe ekstra.

Jan Thomas (43), stylist
-  Jeg bruker dyre kremer. Jeg er altfor opplyst og altfor informert til ikke å gjøre det. Jeg bruker det beste som er tilgjengelig, og det skyldes ikke merkebevissthet, men ingredienser, sier Jan Thomas.

-  Jeg er en voksen mann, men jeg har ingen rynker. Jeg trener sju dager i uka, og lever sunt. Jeg er godt oppdratt og vet at det ikke bare handler om hva man putter på huden, men også under den. Hudpleie handler ikke bare om hudpleieprodukter. Det verste vi kan gjøre, er å ikke bevege oss, stappe i oss mat, røyke og drikke og steke huden i solen. Det er viktig å trene og å drikke mye vann for å holde huden sunn, sier han.


Halvor Bakke (35), Homsepatruljen
Homsepatruljens interiørekspert får stadig komplimenter for flott hud. Hemmeligheten er bodylotion.

-  Jeg bruker bodylotion fra Biotherm både på kropp og ansikt. Det fungerer som bare det, sier Bakke.

Han har brukt samme krem i et tiår og er fortsatt fornøyd. Ikke bruker han mye penger på det heller: Bodylotionen koster rundt 200 kroner for en stor flaske. Den holder lenge.

-  Jeg er et levende eksempel på at rimelig hudpleie kan være bra, sier Bakke. 

Håvard Lilleheie (34), komiker
«Man Show»-komikeren har prøvd hudkrem en eneste gang. Det var jobbrelatert. Som seg selv sier han nei takk til all krem. Han mener det er unødvendig.

-  Min hud er perfekt, og krem er helt overflødig, sier Lilleheie, som dermed heller ikke har noen anelse om dyrt eller billig er best.


Nora Brockstedt (84), artist
-  Jeg har ingen tro på at dyre kremer er bedre enn rimelige. Det viktige er å rense huden, morgen og kveld, og det er en enkel sak. Fyrer man med elektrisitet, må man gjerne smøre seg oftere enn om man ikke gjør det, for det tørker ut huden, sier Brockstedt, som selv bruker kremer som ligger midt på treet i pris.

-  Rynkene kommer og det skal man ikke klage på. Dem har man slitt for. De er naturlige. Jeg blir skrekkslagen når jeg ser skuespillerinner som har operert seg og knapt har mimikk igjen.