Er Eva Lundgrens forskning bløff?

Professorens forskning om rituelle satanistiske drap og overgrep plukkes fra hverandre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GRANSKES. Den norske professoren og feministen Eva Lundgren fikk massiv oppmerksomhet i sommer, da en del av forskningen hennes ble presentert i dokumentaren «Kjønnskrigen» på svensk TV.

Lundgren, som har vært ansatt ved Uppsala-universitetet siden 1993, leder sin egen avdeling med feministforskere. Her har hun blant annet forsket på voldsoffer og pedofile satanistgrupperinger som skal stå bak et hundretalls rituelle drap.

- Fosteret tas ut, parteres og ofres. Det skjer også i voksenmiljøer. Høyt oppsatte og respekterte personer har vært representert, sa Lundgren i dokumentaren, noe som var et innklipp fra et debattprogram fra 90-tallet.

Dokumentarskaper Evin Rubar tok for seg det hun kalte den svenske ekstremfeminismen og Eva Lundgren ble fremstilt som sjefsideologen til feministene i Sverige, med forgreninger langt inn i regjeringen.

I dokumentaren kommer det fram at feministene mener at de fleste vanlige menn kan være potensielle overgripere og voldtektsmenn. Det fremstår slik at Lundgren mener menn i grupper som utfører satanistiske, pedofile, rituelle overgrep er et utbredt fenomen og patriarkatet har skylda. Hun sier hun tror de har forbrutt seg på flere hundre jenter, når hun blir tvunget til å si et tall, noe hun senere har benektet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer