Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Er Fredrick homo?

I to og et halvt år, har en 24-årig asylsøker fra Uganda kjempet for å bli trodd. Nå avhenger framtida hans av hva lagmannsretten svarer på ett enkelt spørsmål. 

BLIR IKKE TRODD: I to og et halvt år har Fredrick forsøkt å overbevise norske myndigheter om at han er homofil, og derfor har krav på asyl.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BLIR IKKE TRODD: I to og et halvt år har Fredrick forsøkt å overbevise norske myndigheter om at han er homofil, og derfor har krav på asyl.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Fredrick satt i sal 21 i Borgarting lagmannsrett, hvilte ansiktet i håndflaten og kikket rett ut i rommet. Klokka var ett minutt på ni, torsdag for to uker siden, og tiden for forberedelser var over.

Fredrick - som ikke er hans egentlig navn - er en 24 år gammel asylsøker fra Uganda. Han er atletisk, som en toppidrettsutdøver, og hadde på seg beige bukser og en rutete skjorte. Fredrick så ut til å ta situasjonen med fatning.

På bordet foran ham, lå flere tunge permer med dokumenter fra norske utlendingsmyndigheter. I dokumentene står det at han lyver.

Gjennom et par hodetelefoner, hørte han tolken oversette førstelagmann Ola Dahls første ord for dagen.

- Det prinsipale spørsmålet i saken, er vi enige om, sa Dahl.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Kjøp et abonnement på Dagbladet Pluss og få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

6 MÅNEDER*

HELGETILBUD

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr (10 kr per måned) 0,33 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr 1 måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE**

PRØV 1 UKE FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr 1 uke 0,14 kr per dag

**Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55 kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55 kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?