Du leser nå Dagbladet Pluss

Er Paradise-Petter bedre enn Ibsen?

Norske studenter har større utbytte av tekster fra reality-tv, mener forsker.

DE UNGES FORBUND: Høgskolelektor Geir Zakariassen har skrevet doktorgradsavhandling om bruk av reality-serier i norskfaget. Han mener dagens studenter må få lov til å forholde seg til sammensatte tekster som engasjerer dem og som de har et forhold til. For eksempel reality-tv som «Paradise Hotel», her ved Petter Pilgaard.Foto: SIV JOHANNE SEGLEM
DE UNGES FORBUND: Høgskolelektor Geir Zakariassen har skrevet doktorgradsavhandling om bruk av reality-serier i norskfaget. Han mener dagens studenter må få lov til å forholde seg til sammensatte tekster som engasjerer dem og som de har et forhold til. For eksempel reality-tv som «Paradise Hotel», her ved Petter Pilgaard.Foto: SIV JOHANNE SEGLEMVis mer

||| MINDRE AV VILDANDEN, mer av villmannen Petter Pilgaard fra «Paradise Hotel» på TV3.

Satt på spissen er dét framtida for norskundervisningen, skal vi tro høgskolelektor Geir Zakariassen.

- Populærkultur må supplere høykultur i skolens dannelsesprosjekt, mener forskeren, som har skrevet en avhandling om reality-tv som inngang til norskfaget.

Zakariassen, som til daglig underviser lærerstudenter i norsk, mener at reality-serier er noe av det skoleungdom i størst grad bruker i sin tekstforståelse og sine virkelighetsoppfatninger.

Han tror også at det mange kaller «søppel-tv» kan by på intellektuelle utfordringer og tematisere viktige problemstillinger.

Populærkulturelle tekster kan senke terskelen til norskfaget og gjøre det lettere tilgjengelig for skoleelever, mener han.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.